Forsvarets Forskningsdatabase

Engelsk

Svanemøllens Kaserne

Danmark

Telefon: +45 29 91 11 51

  Forsknings- og udviklingsområder

 • Krigsteori
 • Europæisk forsvars- og sikkerhedspolitik
 • Dansk forsvars- og sikkerhedspolitik
 • Oprørsbekæmpelse (COIN)
 • Baltikum
 • Rusland

CV

Jeppe Plenge Trautner er Forsker i Krigsteori ved Institut for Militærhistorie og Krigsteori. Trautner (født 1968), cand.scient.pol. samt Ph.d. inden for War Studies traditionen, har værer Leder af Institut for Forsvarsforvaltning ved Det Baltiske Forsvarsakademi og visiting professor på College d'Europe i Brugge. Ved siden af stillingen på Forsvarsakademiet er han ekstern lektor i Europæisk Sikkerheds- og Forsvarspolitik ved Aalborg Universitet og Visiting Professor i Sikkerhed og Diplomati på Tel Aviv Universitet.


Militært har Jeppe P. Trautner været officer i Forsvarets Reserve siden 1988, og har som ingeniørofficer gjort tjeneste i Hæren på delings-, kompagni- og brigadeniveau. Siden 2006 har han været i Flyvevåbnet, hvor han som major har bidraget til undervisning, træning og øvelsesvirksomhed, samt til konceptudvikling for Force Protection for Flyvevåbnet. Han har gennemgået det canadiske generalstabskursus JRCSP, og er certificeret TACEVAL evaluator i NATO-regi. Ved enhver lejlighd har han rejst og gjort tjeneste i mange af verdens konfliktområder, til sammen over 8 års rejser og tjeneste i omkring 70 lande. Har han været chef for kommandoen over Flyvevåbnets Skolereserve og blev i 2014 chef for Reserven i JMTO, der forestår Forsvarets udlandslogistik.

Han er endvidere redaktør for Det Krigsvidenskabelige Selskabs publiceringsportal Krigsvidenskab.dk, medlem af Militærhistorisk Kommission samt næstformand for Reservens forening HPRD.

Privat bor han i Aarhus med hustru og tre børn f. 1999, 2001 og 2003, og sejler tur- og kapsejlads i fritiden.

Seneste aktiviteter

 1. Folk & Sikkerheds Sikkerhedspolitiske Konference 2016

  Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedDeltagelse i workshop, seminar og kursus

 2. Militært Tidsskrift (Tidsskrift)

  Aktivitet: Publikation af peer-review og redaktionelt arbejdeRedaktør af tidsskriftForskning

Vis alle (2) »

Log ind i Pure