Forsvarets Forskningsdatabase

Engelsk

Et farvel til terror? – Krigen mod ISIS 2014-2015

Projekt: Typer af projekter

  • Vestenskov, David (Projektleder, organisatorisk)
  • Jensen, Carsten , Københavns Universitet - Institut for Statskundskab, Danmark (Samarbejdspartner)
  • Cramer-Larsen, Lars (Projektdeltager)
  • Thomas Elkjer Nissen (Projektdeltager)
COpenhagen Middle East Research (COMER)
Konference+antologi
Konference:
Forsvarsakademiet og Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet afholdt torsdag 19. februar 2015 en konference, Farvel til terror? – Krigen i Irak og Syrien 2015, på Svanemøllen Kaserne om indsatsen mod ISIS i Irak og Syrien. Konferencen gav et grundigt indblik i krigens baggrund, gang, humanitære udfordringer, internationale omgivelser og danske problemstillinger i relation hertil.
Antologi:
Et farvel til terror? – Krigen mod ISIS i Irak og Syrien 2015 har til hensigt at belyse aspekter af håndteringen af den nye sikkerhedspolitiske situation i Mellemøsten, der er opstået i kølvandet på fremkomsten af ISIS. Gennem en række selvstændige kapitler fremføres forskellige perspektiver, der både hver især og samlet kan anvendes til at opnå større viden omkring samtidens største internationale terrortrussel samt en forståelse for, hvorledes man fra international og ikke mindst dansk side har ageret og reageret på den sikkerhedspolitiske udvikling i Irak og Syrien.
StatusAfsluttet
Periode01/01/201503/09/2015

    Forsknings- og udviklingsområder

  • Islamisk Stat i Irak og Syrien, Operation Inherent Resolve, Terrorbekæmpelse, International Sikkerhedspolitik, Mellemøsten, Operation RECSYR

Publikationer

Log ind i Pure