Forsvarets Forskningsdatabase

Engelsk

Nye Sikkerhedspolitiske Dynamikker i Arktis: Muligheder og Udfordringer for Kongeriget Danmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Rapporten viser, at den nuværende sikkerhedspolitiske udvikling i Arktis, der er præget af stormagtsrivalisering mellem Rusland, Kina og USA, sætter Kongeriget i en svær situation. Som en lille stat har Kongeriget draget fordel af perioden med sikkerhedspolitisk lavspænding i Arktis. Denne er nu under pres. Det er i Kongerigets interesse at forsøge at værne om de arktiske fora og samarbejdsrelationer, der har gjort lavspændingen muligt. Kongeriget må imidlertid også forholde sig til de nye sikkerhedspolitiske dynamikker i Arktis. Dette skaber behov for ændrede tilgange både i forhold til stormagterne og deres interesser i Arktis og i forhold til samarbejdet i Rigsfællesskabet.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDIIS. Dansk Institut for Internationale Studier
Udgave1
Antal sider72
ISBN (Trykt)97887-7236-003-4
ISBN (Elektronisk)97887-7236-007-2
StatusUdgivet - 8 jun. 2020
BegivenhedMandag den 8. juni 2020 præsenterede forskerne rapportens konklusioner og anbefalinger til et webinar med deltagelse af bl.a. Udenrigsminister Jeppe Kofod, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Steen Lynge og landsstyremedlem for udenrigsanliggender Jenis av Rana. - Udenrigsministeriet. , København, Danmark
Varighed: 8 jun. 20208 jun. 2020
https://www.youtube.com/watch?v=OjpACaFoIBw#action=share

Seminar

SeminarMandag den 8. juni 2020 præsenterede forskerne rapportens konklusioner og anbefalinger til et webinar med deltagelse af bl.a. Udenrigsminister Jeppe Kofod, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Steen Lynge og landsstyremedlem for udenrigsanliggender Jenis av Rana.
LokationUdenrigsministeriet.
LandDanmark
ByKøbenhavn
Periode08/06/202008/06/2020
Internetadresse

    Forsknings- og udviklingsområder

  • Grønland, Færøerne, Kongeriget Danmark

    Emneord

  • Arktis
  • USA
  • Rusland
  • Kina
  • Dansk forsvars- og sikkerhedspolitik

Dokumenter

Links

Log ind i Pure