Danish Defence Research Database

Danish

Borgerkrigen I Syrien: Historisk, Politisk og Militært

Research output: Book/ReportAnthologyResearch

  • Lars Cramer-Larsen (Editor)
  • Carsten Jensen (Editor)
Borgerkrigen i Syrien er en udfordring for det internationale samfund og dermed også Danmark. Konflikten stiller en række spørgsmål til omverdenen, og de fleste af disse har endnu ikke fundet svar. Problemet for det internationale samfund er for det første, at borgerkrigen skaber store menneskelige katastrofer. For det andet er det en politisk udfordring, at regimet har en plan for, hvordan det skal bevare magten, mens oppositionssiden er splittet. Derfor er der ingen kraft, som det internationale samfund kan stole på og støtte i et langsigtet bidrag til konfliktløsning. For det tredje ligger der udfordringer i at forstå og forklare den udvikling, der førte frem til den komplicerede og fastlåste situation under borgerkrigen.

I en ny bog, Borgerkrigen i Syrien, som udgives fra Forsvarsakademiet samme dag, belyser en række forfattere udfordringerne fra forskellige vinkler. Hvis der derved også kan gives input til debatter om, hvad der kan gøres fremadrettet, har den mere end tjent sit formål.

Bogen udgives som et led i samarbejdsprojektet COMER (Copenhagen Middle East Research Programme), der inddrager Forsvarsakademiet og Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. Bogen er redigeret af Carsten Jensen, Ph.d., og major Lars Cramer-Larsen, og kan rekvireres ved bogreleasen eller på www.fak.dk fra den 17. november i både trykt og digitalt format
Original languageDanish
Place of PublicationForsvarsakademiet
PublisherForsvarsakademiets Forlag
Volume1
EditionFørste udgave, 2014
Number of pages143
ISBN (Print)978-87-7147-075-8
Publication statusPublished - 17 Nov 2014

Projects

Log in to Pure