Danish Defence Research Database

Danish

Oral History og Militærhistorie

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Oral History er en forskningsmetode, der indsamler, dokumenterer og fortolker vidnesbyrd og erindringer gennem mundtlige interviews.
Oral History har som metode vist sig særligt egnet til at udforske historiske processer, fx sociale og erindringshistoriske forandringer, ligesom den kan påvise forbindelsen mellem individuelle erfaringer og kulturelle og sociale sammenhænge.
Mens Oral History internationalt er i vældig fremgang, har historievidenskaben i Danmark længe fastholdt en skepsis overfor den mundtlige beretning. Først med nyere strømninger indenfor faget har det mundtlige vidnesbyrd opnået et gennembrud, der lover godt for den metodiske udvikling og inspirerer til øget brug af mundtlige kilder i såvel forskning som undervisning.
Oral History i Danmark er den første bog på dansk om danske historikeres erfaringer med det mundtlige interview og introducerer til både arkivarisk, socialhistorisk og erindringshistorisk tilgang til Oral History. Antologiens bidrag diskuterer metodens etiske og metodiske problemer, men demonstrerer først og fremmest værdien af at benytte mundtlige kilder indenfor både politisk, social-, militær- og kulturhistorie.
Bidragydere: Sebastian Olden-Jørgensen, Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen, Peter Scharff Smith, Chris Holmsted Larsen, Jakob Brink Rasmussen, Stine Grønbæk Jensen, Jacob Knage Rasmussen, Jesper Vaczy Kragh, Birgitte Søland, Esben Kjeldbæk, Sofie Lene Bak og Therkel Stræde.
Original languageDanish
Title of host publicationOral History i Danmark
EditorsSofie Lene Bak
PublisherSyddansk Universitetsforlag
Publication dateAug 2016
ISBN (Print)978-87-7674-239-3
Publication statusPublished - Aug 2016
SeriesUniversity of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Number532
ISSN1602-5962

    Controlled Keywords

  • Social media
  • Military history
  • New wars
  • Organisational culture
  • Veterans

Activities

Log in to Pure