Forsvarets Forskningsdatabase

Engelsk

Afghanistan erfaringsopsamling 2001-2014 del III: Danske erfaringer med stabiliseringsprojekter og CIMIC

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Denne rapport er Forsvarsakademiets bidrag til opsamlingen af den danske samtænkte Afghanistan-indsats 2001-2014, som de politiske partier bag Afghanistanindsatsen med udgangen af 2014 besluttede sig for at gennemføre. Rapporten, som er et af tre studier, skal give en kortfattet, realistisk og anvendelig opsamling af de danske erfaringer med de projekter, som Forsvaret inden for rammen af forsvarsbudgettet har gennemført til støtte for militære operationer (de såkaldte CIMIC-projekter) samt erfaringer fra de
stabiliseringsprojekter, som blev udført i samarbejde mellem Forsvaret og Udenrigsministeriet i Afghanistan, og som blev finansieret gennem Globalrammen og dennes efterfølger Freds- og Stabiliseringsfonden.
Forsvarsakademiet er yderligere anmodet om at undersøge i hvilket omfang og hvordan, stabilisering og operativ militær indsats blev samtænkt, idet indsatserne med henblik på den videre perspektivering for fremtidige indsatser i muligt omfang søges sammenholdt med indikatorerne for Fremskridt: Sikkerhed, Regeringsførelse og Udvikling.
Rapporten beskriver således kun et udsnit af den samlede indsats i Afghanistan 2001-2014, nemlig stabiliseringsmidler for ca. 16 mio. kr. og CIMIC-midler for ca. 7 mio. kr.
OriginalsprogDansk
ForlagDansk Institut for Internationale Studier
Antal sider83
ISBN (Trykt) 978-87-7605-811-1
ISBN (Elektronisk) 978-87-7605-812-8
Rekvirerende organUdenrigsministeriet
StatusUdgivet - 9 jun. 2016

    Forsknings- og udviklingsområder

  • Afghanistan, CIMIC, Erfaringer

Dokumenter

Log ind i Pure